توضیح: این مقاله در همایش بزرگداشت شهید بهشتی(پاییز 387)، با همکاری خانم فرزانه طاووسی نوشته شد، و رتبه نخست این همایش را دریافت کرد.
چکیده:
شهید آیتالله دکتربهشتی بر آن بود که آدمیت آدمی با بروز قوه اختیار و آزادی انتخاب، بهظهور میرسد. وی اصل آزادی انسان را ناشی از مشیتالهی و کرامت انسان میدانست و بر این اساس در بیان دغدغههای تربیتیاش نسبت به نسل جوان، بارها و بارها بر لزوم توجه به این اصل اساسی تاکید مینمود و البته خود، در سیره رفتاری و تربیتیاش نمونهای منحصربفرد از توجه به این مهم بهحساب میآمد. «بهشتی» تربیت «نواندیشانِخلاق» و «خودسازانِ محیطساز» را درگرو آزاداندیشی و آزادمنشی روشهای تربیتی مربیان و معلمان میدانست و با صراحت بر ان بود که ترک این مهم به ساخت «انسانهای قالبی» و «ابزاری»، و نه تربیت انسانهایی پویشگر و محیطساز منتهی خواهد شد. تلاش فکری این نوشتار این است تا روایتی گزیده از این دغدغه- دغدغه آزاداندیشی و آزادمنشی نسل جوان- ارائه نماید و بر نقش اساسی آن را در هندسهی معرفتی شهید بهشتی تاکید نماید.
کلید واژهها:
شهید بهشتی، آزاداندیشی، آزادمنشی
کارسخت معلم این است که بچه ها فکرکنند خودشان دارند فکر می کنند و خلاقیت نشان می دهند..نام خودسازان محیط ساز برای هدف تربیت جالب بود .
این مقاله می طلبد که در هر کلاس و درسی نیمی از بازه ی درسی خالی از درس شه
استاد من دوست دارم مقاله های شمارا بخونم اما ترتیب خوندن این مقالات را نمی دونم..اگه روشی برای این کار تعبیه کنین ممنون می شم