این مقاله را سال 1387، همزمان با تبلیغات گسترده کارهای ماسارو ایموتو در ایران نوشتم. سریع هم نوشتم تا حرص و جوش خود را درباره رواج گسترده این ساده باوریها، به خصوص در جامعه دینی ایران نشان دهم.
اکنون در حال تدوین اثری مستدلتر و روشنتر درباره اصل قضیه، روش نقد و سنجش اینگونه دعاوی هستم. هدف اصلی ام این است اثری تولید شود که در میان همان مخاطبان سی دی "شهادت اب" یا "معجزه اب" خواننده داشته باشد.
در ادامه اصل مقاله، اسلاید و ویدئوی ارایه آن را آورده ام.
- اصل مقاله ارایه شده در همایش مایش نگاه قدسی به آب، دانشگاه شهید عباسپور تهران:(paper.PDF)
- ویدئوی ارایه مقاله انتقادی درباره آزمون هوشمندی آب، در سال 1387، در همایش نگاه قدسی به آب، دانشگاه شهید عباسپور تهران: (video)
- اسلایدهای ارایه مقاله انتقادی درباره آزمون هوشمندی آب، در سال 1387، در همایش نگاه قدسی به آب، دانشگاه شهید عباسپور تهران: (Slid)
در ادامه:
بخشی از مقدمه کتابی را که پنج سال است(!) در حال تهیه آن هستم- یعنی به واقع در حال تهیه آن نیستم(!)- در اینجا میآورم، در این مقدمه شرح دادهام که داستان نگارش این کتاب چه بوده است:
داستان نگارش این مقاله:
نخستین رویارویی نگارنده با ماجرای هوشمندی آب به حدود سال 1387 ه.ش باز میگردد، آنگاه که سیدیهای سخنرانی گوناگونی با عنوان " شهادت آب" یا "معجزهی آب" در زاردخانه برخی مراکز دولتی و فرهنگی ضرب می شد و در جامعه فراگیر شده بود. در این سخنرانی ها ادعا شده بود که دکتر ایموتو با تهیه عکسهایی از کریستال منجمد آب نشان داده است که آب نسبت به برخی عوامل معنوی و اخلاقی واکنش نشان داده و در واقع با دریافت محرک های اخلاقی خوب، شکل زیبایی به خود میگیرد و در مقابل، با محرکهای اخلاقی و معنوی بد، زشت و نازیبا میشود.
در همان سال، در دانشگاه شهید عباسپور تهران، و با همت نهاد رهبری دانشگاه، همایشی با عنوان "نگاه قدسی به آب" برگزار شد( لینک خبر) که در بسیاری از مقالات آن ارجاعی به آثار دکتر ایموتو دیده میشد و گویا یکی از انگیزههای اصلی بانیان این همایش نیز تاکید بر دعاوی و آثار ایموتو، منتها بر اساس آموزه های دینی و عرفانی اسلامی بود. با کمال خونسردی مقاله انتقادی خود را درباره ادعاهای ایموتو با عنوان " آب معجزه است اما نه به این دلیل" به این همایش ارسال نمودیم(من و همکارم خانم مریم عمو) و خوشبختانه با پذیرش مقاله، به عنوان یکی از سخنرانهای صبحِ همایش انتخاب شدیم. با این حال بر اساس روال عادی بی نظمیهای موجود در اینگونه همایش ها، مقاله ما به یکی از آخرین ارایهها و سخنرانیهای کوتاه همایش تبدیل شد. این موضوع باعث شد تا یک صبح تا به عصر شنونده دادهها و مطالبی باشیم که در مقاله خود درباره اعتبار و درستی آنها مناقشه کرده بودیم. از یک طرف دلمان مثل سیر و سرکه میجوشید و میپرسیدیم که اینهمه ارجاع به کاری که اعتبار و درستی آن بررسی نشده است، چه وجهی دارد؟، و از طرف دیگر شگفت زده بودیم که چه سریع و ساده، نتایج و ملزومات جدیدی بر یافتههای او – در مواردی با رنگ و لعاب آیات و روایات اسلامی-افزوده شده و به عنوان نتایج منطقی ازمایشهای ایموتو ارایه می شود؟.
باری، اینگونه مشاهدات-و مشاهدات دیگر که در بخش " آسیب شناسی اقبال گسترده به سی دی شهادت آب در جامعه ایرانی " با توضیح بیشتر بدانها اشاره خواهیم نمود- داستان شکل گیری و انگیزه نگارش این اثر را شکل داده اند. هدف از نگارش این اثر تنها این نبوده که از یک خطا یا اشتباه علمی یا منطقی ساده رونمایی کنیم یا خطاهای شخص خاصی را مو به مو گزارش نماییم، بلکه مهمتر از اینها، خواسته ایم با پیش کشیدن یک موضوع عینی پیش آمده بر حساسیت موضوع سطح عقلانیت عمومی در جامعه ایران تاکید نماییم. همچنین خواسته ایم تا با نگارش اثری با ادعاهای صریح و مخالف رای عامه، خود را در معرض انتقاد و بررسی خوانندگان و کارشناسان قرار دهیم.
ارزیابی کامیابی یا ناکامی ما در رسیدن به این هدف بر عهده شما است، تنها امیدواریم این اثر از حداقل های لازم برای برانگیختن خوانندگان گرامی به پیگیری موضوع و بررسی و ابراز نظر درباره آن، بی بهره نباشد.
دعون به همکاری:
برای پایان بخشیدن به این کار این کتاب نیمه تمام به همکاری فردی نیاز دارم که دانش اولیهای در موضوع فلسفه علم داشته باشد.
پینوشت:
این مقاله در مجموعه مقالات این همایش منتشر شده است. (+)
این مقاله را پیش از این در صفحه شخصیم در سایت آکادمیا منتشر نموده ام: (+)
چند ماهی هست که با "متمم" آشنا شدم و دلم میخواست اینجا و برای شما از این سایت مفید یاد کنم
سایتی که برای تولید محتوای علمی و آموزشی در جهت توسعه مهارت های فردی فعالیت داره
http://www.motamem.org/
سایت شخصی آقای شعبانعلی و فایل های رادیو مذاکره رو هم از دست ندهید
http://www.shabanali.com/
شاد و پیروز باشید