پیشانی؛ گاه‌نوشته‌های فرهنگی حامد صفایی‌پور

خواندن و نوشتن را دوست دارم. هم‌پیشانی‌هایم را دوست دارم. فکر می کنم باید درباره داشته‌ها و نداشته‌هایمان با هم حرف بزنیم.

پیشانی؛ گاه‌نوشته‌های فرهنگی حامد صفایی‌پور

خواندن و نوشتن را دوست دارم. هم‌پیشانی‌هایم را دوست دارم. فکر می کنم باید درباره داشته‌ها و نداشته‌هایمان با هم حرف بزنیم.

پیشانی؛ گاه‌نوشته‌های فرهنگی حامد صفایی‌پور

اینکه «تا مرد سخن نگفته باشد/ عیب و هنرش نهفته باشد» حرفی است و اینکه سخن نگوییم تا عیب و هنرمان نهفته باشد، حرفی دیگر.
بسیاری از بندگان خدا بوده اند که از اتفاق چون کمتر سخن گفته‌اند، تا عیب و هنرشان نهفته باشد(!)، یک عمر با عقاید و افکار من درآوردی سپری کرده اند.
«مرد» باید سخن بگوید، آشکار و روشن؛ تا با لطف حضرتِ «عقلِ جمعی» به عیوب سخن و اندیشه‌اش پی‌ببرد.
برای همین بر هر انسانی که دوست دارد اندیشمندانه زندگی کند، فرض است که با گفتن و نوشتن، خود را در معرض سرنیزه‌های سوزنده و سازنده نقد دیگران قرار دهد. و از عیان شدن عیب و رسوا شدن هنرش نهراسد. من برای آموختن، می‌نویسم.

هم‌پیشانی سلام!
نوشته‌های این وبلاگ، منتخبی از نوشته‌های به واقع جور واجور من در سایت پیشانی(www.pishani.ir)-در سال‌های 89 تا 92- است که به فراخور احوال و اوضاع شخصی و اجتماعی نوشته‌ام. بنا دارم برگزیده‌ای از آن نوشته‌ها را-با بازنگری اندک- به همراه نوشته‌های جدیدی در اینجا منتشر نمایم. امیدوارم همچون گذشته از نظرات شما بهرمند شوم.
حامد صفایی‌پور

آخرین دیدگاه ها
  • ۰
  • ۰
مجموعه فایل‌]ای اموزشی مدیریت پرسش‌ها در شناخت و انتخاب همسر را بر روی کانال هم‌پیشانی منتشر نمودم.
https://t.me/HamPishani
امیدوارم مورد استفاده علاقمندان قرار گیرد. هدف این مجموعه انتخاب عقلانی با توجه به فرایندهای عقلی و شناختی لازم برای  .انتخاب همسر و در روند آشنایی است. چند توضیح تکمیلی درباره این مجموعه چنین است

1. این بحث، بحثی شناختی و عقلی در زمینه مدیریت روند آشنایی و انتخاب همسر با تاکید بر هنر پرسشگری است. 
2. پرداختن به موضوع#آموزش_قبل_از_ازدواج ازبیش از 5 سال است که از اولویت‌های پژوهشی اینجانب خارج شده است. 
3. این بحث نیز به واقع با غالب کارگاه‌های اینچنینی متفاوت است. این را شرکت کنندگان در کارگاه ها بارها به من بازخورد داده اند. برخی می گفتند گویی در یک کارگاه فلسفه یا #با_هم_اندیشیدن در موضوع #انتخاب_همسر وارد شده اند. 
4.  اصلی‌ترین علت و زمینه اجتماعی که باعث شد من در این موضوع وارد شده و چنین کارگاهی را طراحی، اجرا و فیلمبرداری کنم رواج بسیار و بی رویه آموزشهایی (در شهر اصفهان) بود که دو پیش فرض کلیدی داشت: نخست اینکه در طبقه بندی معیارهای انتخاب همسر غالبا همه طیف ها و طبقات و سلیقه های اجتماعی را #یکسان_سازی می‌کردند و دوم اینکه با ارائه برخی پاسخ‌های از پیش معلوم در پی حل مسایلی بودند که حل آنها فردیت، #خودانگیختگی و #شهامت _فکری تک تک مخاطبان را می  طلبید. ن منتقد هر دو پیش فرض بودم . معتقد بودم نمی توان ایتدا همه نگرش‌ها و سبک‌های زندگی را یکسان‌سازی نموده و آنگاه به آموزش و ارائه راه‌حل‌های عملی در اینباره پرداخت ، همچنین برای انتخاب عاقلانه لازم است عقلانیت انتخاب مخاطبان ارتقاء یابد و تا وقتی این بلوغ عقلانی -لااقل در میان بخشی از جوانان که با این دست از پرسش‌ها دست به گریبان هستند- اتفاق نیافتد، نمی توان از مشکلات ناشی از انتخاب‌های نسنجیده اجتناب کرد. 

امیدوارم مرور این تجربه و به اشتراک گذاشتن تولیدات و مستندات آن، امروز نیز برای علاقمندان چنین روش‌هایی مفید و راه‌گشا باشد. 


با احترام 
حامد صفایی‌پور 
24 خرداد 1396 

دیدگاه های خوانندگان این مطلب (۰)

تاکنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

بیان دیدگاه

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">