پیشانی؛ گاه‌نوشته‌های فرهنگی حامد صفایی‌پور

خواندن و نوشتن را دوست دارم. هم‌پیشانی‌هایم را دوست دارم. فکر می کنم باید درباره داشته‌ها و نداشته‌هایمان با هم حرف بزنیم.

پیشانی؛ گاه‌نوشته‌های فرهنگی حامد صفایی‌پور

خواندن و نوشتن را دوست دارم. هم‌پیشانی‌هایم را دوست دارم. فکر می کنم باید درباره داشته‌ها و نداشته‌هایمان با هم حرف بزنیم.

پیشانی؛ گاه‌نوشته‌های فرهنگی حامد صفایی‌پور

اینکه «تا مرد سخن نگفته باشد/ عیب و هنرش نهفته باشد» حرفی است و اینکه سخن نگوییم تا عیب و هنرمان نهفته باشد، حرفی دیگر.
بسیاری از بندگان خدا بوده اند که از اتفاق چون کمتر سخن گفته‌اند، تا عیب و هنرشان نهفته باشد(!)، یک عمر با عقاید و افکار من درآوردی سپری کرده اند.
«مرد» باید سخن بگوید، آشکار و روشن؛ تا با لطف حضرتِ «عقلِ جمعی» به عیوب سخن و اندیشه‌اش پی‌ببرد.
برای همین بر هر انسانی که دوست دارد اندیشمندانه زندگی کند، فرض است که با گفتن و نوشتن، خود را در معرض سرنیزه‌های سوزنده و سازنده نقد دیگران قرار دهد. و از عیان شدن عیب و رسوا شدن هنرش نهراسد. من برای آموختن، می‌نویسم.

هم‌پیشانی سلام!
نوشته‌های این وبلاگ، منتخبی از نوشته‌های به واقع جور واجور من در سایت پیشانی(www.pishani.ir)-در سال‌های 89 تا 92- است که به فراخور احوال و اوضاع شخصی و اجتماعی نوشته‌ام. بنا دارم برگزیده‌ای از آن نوشته‌ها را-با بازنگری اندک- به همراه نوشته‌های جدیدی در اینجا منتشر نمایم. امیدوارم همچون گذشته از نظرات شما بهرمند شوم.
حامد صفایی‌پور

آخرین دیدگاه ها
  • ۰
  • ۰

این مقاله در نشریه علمی-پژوهشی فرهنگ در دانشگاه اسلامی (سال دوم، ش3، 465-486)  منتشر شده است. عنوان مقاله، «شناخت هویت دینی دانشجو جهت تحول بنیادین در دانشگاه های ایران اسلامی» است. 

شرح و تفصیل خطاهای آن در انتخاب موضوع به جای مسئله، انتخاب عنوان، منطق پیشبرد بحث، استناددهی‌های نابجا، استدلال‌های معتبرِ کم اهمیت، توسل به دقت درباره امر بی اهمیت، و ... صبر و حوصله درخوری می‌طلبد که نویسنده هم اکنون از آن بی‌بهره است. تنها نیت من از ثبت و ضبط این مقاله فریاد «وا اسفاه» از تقلیل استانداردهای علمی دانشگاهی و آکادمیک در پرتو برخی شعارهای هضم‌نشده و میان‌تهی در سال های اخیر است؛ و دیگر اینکه این موارد می‌توانددستمایۀ محققانی قرار گیرد که می‌خواهد وضعیت علم‌ورزی ایران امروز را مورد سنجش و ارزیابی قرار دهد. شاه بیت و طنز ماندگار این مقاله این است که به جای توضیح مبانی بحث، خودِ کلمه «مبنا» را، آنهم بر اساس چندین فرهنگ لغت توضیح داده است(!). 

اصل مقاله را می توانید از اینجا دریافت کنید. 

دیدگاه های خوانندگان این مطلب (۰)

تاکنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

بیان دیدگاه

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">