پیشانی؛ گاه‌نوشته‌های فرهنگی حامد صفایی‌پور

خواندن و نوشتن را دوست دارم. هم‌پیشانی‌هایم را دوست دارم. فکر می کنم باید درباره داشته‌ها و نداشته‌هایمان با هم حرف بزنیم.

پیشانی؛ گاه‌نوشته‌های فرهنگی حامد صفایی‌پور

خواندن و نوشتن را دوست دارم. هم‌پیشانی‌هایم را دوست دارم. فکر می کنم باید درباره داشته‌ها و نداشته‌هایمان با هم حرف بزنیم.

پیشانی؛ گاه‌نوشته‌های فرهنگی حامد صفایی‌پور

اینکه «تا مرد سخن نگفته باشد/ عیب و هنرش نهفته باشد» حرفی است و اینکه سخن نگوییم تا عیب و هنرمان نهفته باشد، حرفی دیگر.
بسیاری از بندگان خدا بوده اند که از اتفاق چون کمتر سخن گفته‌اند، تا عیب و هنرشان نهفته باشد(!)، یک عمر با عقاید و افکار من درآوردی سپری کرده اند.
«مرد» باید سخن بگوید، آشکار و روشن؛ تا با لطف حضرتِ «عقلِ جمعی» به عیوب سخن و اندیشه‌اش پی‌ببرد.
برای همین بر هر انسانی که دوست دارد اندیشمندانه زندگی کند، فرض است که با گفتن و نوشتن، خود را در معرض سرنیزه‌های سوزنده و سازنده نقد دیگران قرار دهد. و از عیان شدن عیب و رسوا شدن هنرش نهراسد. من برای آموختن، می‌نویسم.

هم‌پیشانی سلام!
نوشته‌های این وبلاگ، منتخبی از نوشته‌های به واقع جور واجور من در سایت پیشانی(www.pishani.ir)-در سال‌های 89 تا 92- است که به فراخور احوال و اوضاع شخصی و اجتماعی نوشته‌ام. بنا دارم برگزیده‌ای از آن نوشته‌ها را-با بازنگری اندک- به همراه نوشته‌های جدیدی در اینجا منتشر نمایم. امیدوارم همچون گذشته از نظرات شما بهرمند شوم.
حامد صفایی‌پور

آخرین دیدگاه ها
  • ۰
  • ۰

امروز در سن 35 سالگی، توانستم یک استدلال تبیینی(abductive)، (صرف نظر از مساله بلایای طبیعی)، برای دفاعی ملایم از وجود خداوند (صرفا در معنای موجودی فراطبیعی و احتمالا متشخص(personal))، با استفاده از اصل ارجحیت(likelihood principle)، در چارچوبه طبیعت­گرایی روش­شناختی، و با رویکرد استنباطی(inferential) و البته تاحدی متاثر از رویکرد غیر استنباطی، ناظر به تبیینِ سامان­مندیِ ساختارمندِ زمانمند جهان، که خود را در همرویدادی‌های(coincidence) بسیار نامحتمل جهان آغازین، نشان می‌دهند، دست و پا کنم. انشالله قبل از اینکه سرم را زمین بگذارم، مساله «عدل» و «امامت» هم حل خواهد کرد! 

  • ۹۴/۱۰/۱۳

دیدگاه های خوانندگان این مطلب (۳)

  • م. علیخانی
  • با چه ابزار سنجش ؟
    و
    با چه روش تحقیقی ؟
    و
    با چه سبک تفکری ؟

    که در این مسیر، گام های درستی برداشته شود...
    با سلام 
    ای کاش برای کسانی مثل بنده که دانشی در این زمینه ندارند ، ترجمه این متن را می گذاشتید.
    پاسخ:
    سلام 
    ماهیت این نوشته طنزآمیز است؛ توضیحش می شود مقاله! 
  • نرجس علی عسگری
  •  احسنت *

    بیان دیدگاه

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">